Христијан Поп Симонов: Студентите имаат моќ и способност да променат нешто

Мора да се разбере дека студентите имаат моќ и способност да променат нешто, смета Христијан Поп Симонов, студент на Драмскиот факултет и активен член на Студентскиот пленум.

Тој, во име на студентите од пленумот, со моќен говор се обрати пред илјадниците демонстранти, на масовниот граѓански протест пред Владата, на 17 мај. Во кратко аудио интервју за Радио МОФ, Поп Симонов говори за проблемите на студентите, за предизвиците на пленумот, за студентскиот активизам.

Разговорот го водеше Атанас Димитров.

[Intervju so Hristijan Pop Simonov] Studentite imaat mok da promenat nesto by Radio Mof on Mixcloud