[Фото] Хирошима и Нагасаки, 70 години по фрлањето на атомските бомби

Минаа седумдесет години откако САД ја фрли првата атомска бомба во Хиошима која уби 140 000 лица од 350 000 колку што живееле во градот. Три дена подоцна, втора бомба беше пуштена во Нагасаки. Фoтографот Issei Kato, јавува Гардијан, за одбележувањето на овој кобен, ги спои архивските снимки од руините во двата јапонски градови, покажувајќи како тие изгледаат денес: