Гранд При во Софија за македонскиот дипломски филм „Обид за среќна приказна“

Краткометражниот дипломски игран филм “Обид за среќна приказна” (An attempt for a happy story) на режисерката Лавинија Софрониевска ја освои највисоката награда Grand Prix на Интернационалниот Студентски Филмски Фестивал New Wave во Софија.

Жирито едногласно го прогласи филмот за добитник на главната награда и даде пофалби за севкупната режија, продукција, кастинг, камера, монтажа и сценарио.

Филмот е шармантна, необична и нелинеарна приказна за животот на две сестри, а во главните улоги се појавуваат Тамара Ристоска, Матеа Јанковска, Филип Трајковиќ, Игор Ангелов и Кристина Леловац.