Градски дувачки оркестар во МКЦ, влезот е слободен

Tрадициналниот новогодишен концерт на Градскиот дувачки оркестар ќе се одржи вечерва во 19 часот, во сала Фросина.

На програмата ќе може да се слушнат делата:

Marcsh – Миле Поп Јорданов – Х. Еминовиќ
Dobs Boogie – W.Dobschin – arr.W.Tuschla
Cant take my eyes – arr. Х. Еминовиќ
Feelings – arr. Х. Еминовиќ
Proud Mary – arr. Х. Еминовиќ
Strangers in the night – B.Kaemfert arr. Х. Еминовиќ
Final count down – J.Tempest
It don’t mean a thing – arr. M.Sweeney
Fevar – E.Cooley – arr. Х. Еминовиќ
Brazil Samba – arr. Х. Еминовиќ
Girl from Ipanema – A.C.Jobim arr. Х. Еминовиќ
Gipsy Song – Влатко Стефановски
Bamboleo – S.Diaz
Maljiciki – arr. Х. Еминовиќ

Влезот за новогодишниот концерт е слободен.