Горилаз организираат свој еднодневен фестивал

Бендот Горилаз соопшти дека организира свој еднодневен фестивал што ќе се одржи во забавниот парк „Дримлендс“ во Маргејт, Англија. Групата го најави Димон Дејз како прв изведувач на фестивалот, кој треба да се одржи на 10 јуни, со уште неколку изведувачи кои наскоро ќе ги соопштат.

Дејмон Албарн работеше на песни за новиот албум на Горилаз од 2014 година, а почна да ги снима во септември 2015 година, кога за медиумите тој изјави: „Досега, навистина оди брзо и има прилично многу енергија”.

Бендот претходни објави политички ангажирана песна насловена „Hallelujah Money“, заедно со Бенџамин Клементин. Други музички гости за кои се шпекулира дека ќе бидат дел од албумот се „Масив Атак“, Лиам Бејли, Жан Мишел Жар и Вик Менса.

Албумот, што се очекува да излезе во 2017 година, ќе биде првиот од „The Fall” во 2011 година.

Албумот доаѓа откако Албарн тврдеше дека тој и илустраторот Џејми Хјулит се раздвоиле во 2012 година.