Горан Стефановски ќе добие споменик во Дебар Маало

Во Дебар Маало ќе биде подигнат споменик на македонскиот драмски писател Горан Стефановски, соопштија од Општина Центар.

Одлуката ја донесе Советот на Општина Центар по иницијатива на Македонската академија на науките и уметностите. Спомен обележјето ќе биде поставено на триаголниот парк во Дебар Маало, спроти ресторанот „Идадија“.

Стефановски е автор на легендарните и популарни драми „Јане Задрогаз“, „Диво месо“, „Лет во место“, „Хај-Фај“, „Дупло дно“, „Тетовирани души“, „Црна дупка“, „Демонот од Дебар Маало“ и на најславната ТВ-серија во историјата на македонската продукција „Бушава азбука“, со која генерации деца научија да пишуваат и читаат.