Google Maps ќе предупредува ако некој доцни

Новата функција на апликацијата Android ќе ги известува корисниците ако се случи да задоцнат негде. Google ќе им олесни на корисниците, така што ќе ги извести кога дестинацијата е затворена или ќе биде затворена додека да пристигнат.

Но, оваа опција функционира само за апликацијата Google на Android во моментот. Истото ажурирање не се појавува на Google Maps за iOS. Сепак, во најава се нови измени.

Кога корисникот ја внесува дестинацијата, тие примат порака „Вашата дестинација може да биде затворена додека да пристигнете“ и може да откажи или да продолжи со навигацијата.