„Game of Thrones“ е серијата со најмногу нелегални преземања во светот

Компанијата Irdeto, која се бори против пиратирањето на мултимедијални авторски содржини, соопшти дека „Game of Thrones“ е серијата со најмногу нeлегални преземања во светот.

Според податоците на компанијата, во последната година бројот на пиратски изданија кои корисниците на интернет ги презеле се зголемил за 45%, а во пресрет на петтата сезона од серијата, чија прва епизода се емитува викендов, епизодите од „Game of Thrones“ нелегално се спуштени повеќе од седум милиони пати во периодот од 5 февруари до 6 април. Ова значи дека дневно има 116.000 нелегални преземања на епизоди од серијата.

„Game of Thrones“ е серијата со најмногу нелегални преземања во светот
Во исто време, Irdeto ги објави и бројките за другите серии кои се најпопуларни кај корисниците кои не плаќаат за содржините кои ги гледаат:

„Game of Thrones“ е серијата со најмногу нелегални преземања во светот