[Галерија] Зошто велосипед?

По повод Светскиот ден на велосипедот (UN World Bicycle Day) кој се одбележува денес, Швајцарската програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ организира онлајн иницијатива „Зошто велосипед?“. Целта на оваа иницијатива е да се промовираат актерите од вело заедницата во државата како што се туроператори кои нудат велосипедски тури, ентитети кои изнајмуваат (електрични) велосипеди, организиратори на фестивали за велосипедизам, здруженија за велосипедизам итн. и да се мотивира јавноста да вози велосипед.

„Зошто велосипед?“- погледнете во галеријата во продолжение: