[Галeрија] Зошто бегалците масовно ги напуштаат своите домови?

„Homo homini lupus“(Човек на човека му е волк) е насловот на галеријата од потресни фотографии кои на својот Фејсбук профил ги постави чешкиот режисер, снимател и фотограф Југослав Јиндра. Со нив, на најдобар можен начин, тој се обиде да даде одговор на прашањето „Зошто бегалците масовно бегаат од своите домови?“.

„Ова е добар одговор на сите кои од своите топли домови или удобни канцеларии на работа прашуваат зашто Сиријците (и други) не останат дома во своите куќи тука одлучуваат да патуваат илегално без визи“, напиша Јиндра .

Бегалци

Бегалци

Бегалци

Бегалци

Бегалци

Бегалци