[Галерија] Животот на децата од Сирија во бегалските кампови

Уметници од повеќе држави се здружија со цел да внесат светлина во животот на сириските деца бегалци. Нивниот проект за сликање им овозможува на децата да се извалкаат, но и да се изразат креативно.

[Галерија] Животот на децата од Сирија во бегалските кампови

После речиси четири години војна во Сирија, голем број градови се напуштени, а повеќе од девет милиони луѓе се преселени. Откако нивните заедници се уништени, децата се принудени да се преселуваат и секојдневно да се борат за опстанок и подобрување на нивниот живот.

„Ми недостасува тревата и зелените нешта“, објасни Сидра, еднo од децата вклучени во акцијата.

[Галерија] Животот на децата од Сирија во бегалските кампови

UNICEF colour

сирија3

сирија4

UNICEF colour

UNICEF colour

 

UNICEF COLOUR

UNICEF colour

Извор: The Guardian