[Галерија] Женскиот марш низ целиот свет

Протестите со кои се искажува солидарност кон Женскиот марш во Вашингтон се одржуваат речиси во цел свет.

Луѓето се собраа пред Националното шеталиште во Вашингтон за како што велат, „нивните гласови да бидат слушнати“ на првиот работен ден на Трамп.

Толпи луѓе се собраа и во Австралија, Индија, Нов Зеланд, како и во повеќе европски држави. Во продолжение, погледнете каква е денешната атмосфера на Женскиот марш низ светот.

Вашингтон

Барселона

Лондон

Даблин

Филаделфија

Будимпешта

Гана

Кејптаун, Јужна Африка

Прага

Женева

Бристол

Берлин

Рим

Марсеј

Индија

Тајланд

Сиднеј