[Галерија] Женската мода на Вудсток како предвесник на модата денес

Поминаа речиси 47 години од познатиот фестивал Вудсток, а музиката и модата оттогаш сé уште вршат влијание врз модерната култура.

Настанот одржан во 1969 година без сомнение е еден од најзначајните моменти во музичката историја, но и за модата. Долго пред концептот на улична мода или воопшто „фестивалскиот стил“ да постојат, Вудсток било место каде инспирирачки жени носеле впечатлива облека која може да се сретне и денес.

Извор: Vintage