[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

Еден од највпечатливите светски музички и уметнички настани, традиционалниот фестивал „Burning Man“, кој се одржува во пустината Блек Рок во американската држава Невада, и годинава собра преку 60.000 посетители. Во импровизираниот град, кој на крајот на фестивалот ќе биде комплетно запален, покрај во музиката на стотици изведувачи, музичари и диџеи, присутните уживаа и во голем број уметнички инсталации, годинава направени во пост-апокалиптичен стил. Еве избор на фотографии кои ја доловуваат атмосферата на “Burning Man”:

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

[Галерија] Завршува фестивалот „Burning Man“

 

Извор: 1 2 3