[Галерија] Засрамени погледи и патници без панталони во метроата низ светот

Жители во повеќе од 60 градови низ светот ги соблекоа своите панталони и здолништа во метроата како дел од тринаесетиот, веќе традиционален „Ден без панталони во метро“.

Improv Everywhere ја започна традицијата во 2002 година во метрото во Њујорк. Интересот за настанот порасна и сега тој вклучи над 4000 учесници од Пекинг до Буенос Аирес.

Mashable направи избор од најинтересните фотографии од Денот без панталони низ светот.

 • Буенос Аирес

  No-pants-subway-ride-22
  IMAGE: ALEJANDRO PAGNI/AFP/GETTY IMAGES
 • Хонг Конг

  No-pants-subway-2014
  IMAGE: PHILIPPE LOPEZ/AFP/GETTY IMAGES
 • Пекинг

  No-pants-subway-2014-2
  IMAGE: WANG ZHAO/AFP/GETTY IMAGES
 • Буенос Аирес

  No-pants-subway-2014-21
  IMAGE: ALEJANDRO PAGNI/AFP/GETTY IMAGES
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-16
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Хонг Конг

  No-pants-subway-2014-3
  IMAGE: PHILIPPE LOPEZ/AFP/GETTY IMAGES
 • Берлин

  No-pants-subway-2014-6
  IMAGE: ADAM BERRY/GETTY IMAGES
 • Бангалор

  No-pants-subway-2014-4
  IMAGE: STR/AFP/GETTY IMAGES
 • Киев

  No-pants-subway-2014-5
  IMAGE: VASILY MAXIMOV/AFP/GETTY IMAGES
 • Берлин

  No-pants-subway-2014-7
  IMAGE: ADAM BERRY/GETTY IMAGES
 • Лондон

  No-pants-subway-2014-8
  IMAGE: LEON NEAL/AFP/GETTY IMAGES
 • Лондон

  No-pants-subway-2014-11
  IMAGE: LEON NEAL/AFP/GETTY IMAGES
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-18
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Вашингтон

  No-pants-subway-2014-12
  IMAGE: NICHOLAS KAMM/AFP/GETTY IMAGES
 • Мексико Сити

  No-pants-subway-2014-13
  IMAGE: ANTONIO NAVA/AFP/GETTY IMAGES)
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-15
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-17
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Вашингтон

  No-pants-subway-2014-14
  IMAGE: NICHOLAS KAMM/AFP/GETTY IMAGES
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-20
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Лондон

  No-pants-subway-2014-9
  IMAGE: LEON NEAL/AFP/GETTY IMAGES
 • Њујорк

  No-pants-subway-2014-19
  IMAGE: TIMOTHY A. CLARY/AFP/GETTY IMAGES
 • Лондон

  No-pants-subway-2014-10
  IMAGE: LEON NEAL/AFP/GETTY IMAGES