[Галерија] Заборавените супкултури на Ленинград

Како што се приближувал крајот на Советскиот сојуз, млади со гитари, кожени јакни и љубов за американска музика ги полнеле салите и улиците. Краткиот период на руските супкултури е овековечен во книга на фотографот Игор Мукхин, „I’ve Seen rock’n’roll“.

Мукхин ги фотографирал значаните моменти од руската културна историја од 1980-тите до денес, од рок движењето за време на Студената војна, се до политичките протести во Москва во 2011 година.