[Галерија] За време изолацијата, луѓе од својот дом рекреираат уметнички дела

Музејот Гети од Лос Анџелес започна иницијатива преку социјалните мрежи за се грижи дури и во време на коронавирусот, кога многу луѓе се во домашна изолација, да го култивира животот и да го направи помалку досаден.

Музејот преку Твитер ги предизвика љубителите на уметноста да постираат фотографија и да рекреираат некое уметничко дело од домот. Луѓето досега одговорија со многу ентузијазам и ја преплавија социјалната мрежа со својата уникатна артистичка интетрпретација.

Во продолжение, погледнете ги уменичките дела што ги рекреираа: