[Галерија] Уникатни форми на вирусите погледнати низ електронски микроскоп

Иаком вирусите се нешто од кое луѓето се згрозуваат, кога ќе се направат макро-фотографии од нив преку електронски микроскоп, невидливите патогени добиваат уникатни форми, кои научниците ги бојат за да им помогнат во истражувањата.

Погледнете како изгледаат под микроскоп некои од најпатогените вирусипреку селекцијата на Mashable:

Herpes virus

Morbillivirus

Polio viruspoliomyelitis

Smallpox virus

Corynebacterium Diphtheria

Mumps virus

Malaria microgametocyte /malaria parasite

Mycobacterium Tuberculosis Bacteria

Rotavirus