[Галерија] Велес имаше кино, се сеќавате?

Повеќе од седум години велешани немаат кино сала. Во 2006 година, по проекцијата на последниот филм најавена е кратка пауза за проектирање на филмови, по која следеше судски спор- кому всушност му припаѓа зградата на киното, пишува локалниот младински портал Младиве.мк.

Последните објекти коишто некогаш биле отворен простор за проекција, забава и градење на култура полека но сигурно исчезнуваат, а младите нема каде квалитетно да го поминат слободното време, посочуваат од порталот. Екипата на Младиве.мк направи фото репортажа која ја потврди очајната состојба во која денес се наоѓа велешкото кино.

Велес имаше кино, се сеќавате?

2

3

5

6

7

8

9

10