[Галерија] Уникатни студентски кампуси

Оригинални, интересни и уникатни – ова според порталот buzzfeed.com, се десетте најинтересни студентски кампуси низ целиот свет. Погледнете ги фотографиите во продолжение:

1. University of Glasgow, Шкотска

[Галерија] Уникатни студентски кампуси

2. Peking University, Кина

[Галерија] Уникатни студентски кампуси

3. St George’s University, Гренада

3

4. Taroudant University, Мароко

4

5. Furman University, САД

5

6. University of Oxford, Англија

6

7. Nanyang Technological University, Сингапур

7

8. University of Coimbra,Португалија

8

9. University of Virginia, САД

9

10. United States Air Force Academy, САД

10

Извор