[Галерија] Уметност од пепел

Од анимирани карактери до познати личности, јапонскиот артист Shinrashinge создава уметност од пепелта од цигари. На 22-годишниот уметник му се потребни околу два часа да направи слика од анимиран карактер како Пикачу од Покемон, додека за човечките портрети, како оној на Стив Џобс му се потребни околу два дена.

Бидејќи пушењето е штетно за  здравје,Shinrashinge вели дека сака да престане.

„Доста ми е од цигарите“, изјави тој во интервју за GameOver, пренесува „Bored Panda“.