[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

Инженерот на НАСА кој стана уметник, Ким Кивер е како воден Џексон Полок. Разликата е во тоа што наместо на платно, тој работи со боја која ја истура во 200-галонски аквариум.

Кивер сака да ги сподели тајните за својот процес и вели дека откако боите се додадени во резервоарот, тој има некаде од пет до 20 минути пред течностите да дифузираат. Во моментите кога боите се распрскуваат во водата, тој слика илјадници фотографии кои може да ги погледнете во продолжение.

„Без оглед на непостојаноста која постои во материјалите, таа е ирелевантна откако сликата е заробена“, вели тој.

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариум

[Галерија] Уметник чие платно е огромен аквариумИзвор: Wired.com