[Галерија] Уметнички дела и инсталации на Венециското биенале

Педесет и осмото Венециско биенале се отвори за јавноста на 11 мај, на различни локации низ италијанскиот град.

Оваа година Биенелето во Венеција се одржува под името  „May you live in interesting times“ („Да ти се погоди да живееш во интересни времиња“), а содржините ќе бидат отворени за јавноста до 24 ноември, објави Atlantic.

Во продолжение, проследете неколку фотографии од уметнички дела и инсталации од артисти од целиот свет.

 

Фото: AFP/Awakening/Getty