[Галерија] Улици затрупани во тиња, нема кој да го тргне ѓубрето по поплавите

Трет ден по поплавите расте револтот кај жителите на погодените подрачја. Очајни и преморени од чистењето на уништените домови, тие се лути на инсституците за кои велат дека ги заборавиле. Улиците се полни со мокри душеци, уништен мебел, електрични апарати и многу кал. Бараат службите конечно да проработат и механизацијата да почне да го чисти ѓубрето. Стравуваат од болести и ширење зарази.

Погледнете како доцна попладнево изгледаа улиците во поплавените реони, на само 7 километри од центарот на Скопје.

IMAG2688

IMAG2735

IMAG2737

IMAG2739

IMAG2744

IMAG2690

IMAG2691

IMAG2693

IMAG2694

IMAG2696

IMAG2697

IMAG2700

IMAG2705

IMAG2707

IMAG2708

IMAG2709

IMAG2710

IMAG2713

IMAG2715

IMAG2719

IMAG2721
IMAG2725
IMAG2733