[Галерија] Улична уметност во Струга

Многу графити, но и вистински уметнички дела се насликани на ѕидовите низ Струга.

За да видат што се случува,  членовите на Медиа арт клубот од овој град излегоа на терен и низ фото објективот регистрираа како младите ја изразуваат својата креативност, незадоволство кон општеството, своите желби и очекувања.

Заклучокот е очекуван, стружани остануваат големи креативци. Погледнете:

[Галерија] Улична уметност во Струга

„Не можеш да ме спречеш од тоа што сум наумил да пренесам преку мојата уметност“

[Галерија] Улична уметност во Струга

[Галерија] Улична уметност во Струга

[Галерија] Улична уметност во Струга

„ Европската иднина лежи во рацете на младите луѓе“

[Галерија] Улична уметност во Струга

„Што ли се случува со светот на возрасните и иднината на младите?“

[Галерија] Улична уметност во Струга

7

8

9

10

12

Фотографиите ги изработија членовите на Медиа арт клубот од Струга.