[Галерија] Улична уметност инспирирана од кризата во Грција

Во пресрет на референдумот во Грција, на кој ќе се гласа дали да се прифати планот за штедење со кој земјата се обврзува на низа мерки на штедење, Грција е во најтешката економска криза досега и практично е на работ на банкрот. Во меѓувреме, лутината на обичните граѓани, најпогодени од кризата, излегува на површина преку уличната уметност.

Таа прерасна во еден вид отпор и медиум преку кој граѓаните ги одразуваат своите фрустрации кон меѓународните финансиски институции, но и кон сопствените политичари: