[Галерија] Танц дома

Фотографот Дејвид Перкинс решил да ги долови моментите на танчерите кои не може да ги види публиката – танцување во домот.

Тој ги фотографира изведувачите веќе десет години додека танцуваат на сцена, но овој пат се одлучил за поинаков пристап.

„Танчерите речиси секогаш ги гледаме на настапи. Тие се гледаат на сцена или на екранот, па дури и надвор низ Њујорк меѓу многуте обележја. Но она што никогаш не го гледаме се танчерите дома, само такви какви што се. Затоа почнав да се фокусирам на тоа. Танчери на својата матична сцена. Без светла. Без студија. Без шминка и фризури“, вели Перкинс.

Во продолжение погледнете ја галеријата објавена на BoredPanda.

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома

[Галерија] Танц дома