[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

Во својата најнова серија слики, наречена „Hipstory“ дизајнерот и уметник Amit Shimoni портретира легендарни светски лидери од 20-от век, како членови на хипстерската супкултура. Наместо скапи костуми и беспрекорно избричени бради, политичарите се духовито претставени со пирсови, мустаќи и младешка облека. Меѓу историските фигури кои го добија овој „третман“ се: Черчил, Линколн, Че Гевара и Ганди, меѓу другите.

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери

[Галерија] Светски лидери претставени како хипстери