[Галерија] Светски ден на извидници

По повод Светскиот ден на извидниците 22 Февруари, извидниците од Првиот Скопски Извиднички Одред најстариот извиднички одред во Македонија, се вклучија во неколку хуманитарни мисии. На 17 февруари тие го посетија единственото Средно училиште за глувонеми деца „Партенија Зографски“ во Скопје, на 19 февруари го посетија Центарот за заштита на правата на децата од улица во Шуто Оризари, Скопје, додека на 21 февруари го посетија Домот за деца без родители „11 Октомври“ и СОС детското село во Скопје. Во продолжение погледнете дел од фотографиите од активностите на извидниците.

[Галерија] Светски ден на извидници

[Галерија] Светски ден на извидници

[Галерија] Светски ден на извидници

[Галерија] Светски ден на извидници

[Галерија] Светски ден на извидници

[Галерија] Светски ден на извидници