[Галерија] Светската економија објаснета преку две крави

Што е капитализам, социјализам, како функционира капитализмот во државите низ светот? На социјалните мрежи почнаа да се споделуваат фотографии со кои, на шеговит начин, преку едноставен пример со само две крави се објаснува како функционира светската економија.

Галеријата погледнете ја подолу: