[Галерија] Светот на виножитото – нереални пејсажи

Светот е преполн со пејсажи кои изгледаат нереално, толку интензивно обоени,за кои е речиси невозможно да се поверува дека навистина постојат. Погледнете дел од најчудните, најживи пејсажи, од розевото езеро во Сенегал, се до чудните камени облици во Кина.

Полиња со лалиња во Холандија

Blooming tulips field - The Most Amazing Places On Earth

Езерото „Retba“ во Сенегал кое е розево поради присуство на алгата „Dunaliella salina“

2

Пустината „Black Rock “ во Невада

USA, Nevada, Black Rock Desert - The Most Amazing Places On Earth

Планината „Roraima“ на тромеѓето на Венецуела, Бразил и Гвајана

4

„The Wave“, камена формација во Аризона

5

„The Grand Prismatic Spring“ во националниот парк„Yellowstone“

Yellowstone - Grand Prismatic Spring - The Most Amazing Places On Earth

Камената формација во провинцијата „Gansu“ во Кина

7

Жолтите полиња во провинцијата „Yunnan“ во Кина

8

„Вратата на пеколот“ во Туркменистан

The Door to Hell / Turkmenistan - The Most Amazing Places On Earth

„Dallol“ вулкански кратер во Етиопија

10

Мермерните пештери „Lago Carrera“ во Чиле

11

Трновите дрвја во Намибија

12

Извор: Гардијан