[Галерија] Суперхероите некогаш и сега

Благодарение на новата технологија, трендови и стилови, суперхероите во филмовите денес изгледаат многу поразлично и поблизу до начинот на кој се опишани во стриповите, од порано.

Со ограничени ресурси и без CGI (computer-generated imagery), еве како Супермен, Бетмен, Тор и останатите суперхерои изгледале неколку децении порано.

Iron Man, 1977 и 2008 година

Hulk, 1978 и 2012 година

Superman, 1948 и 2016 година

Thor, 1978 и 2015 година

Catwoman, 1966 и 2012 година

Spider-Man, 1977 и 2016 година

Batman, 1943 и 2016 година

The Joker, 1966 и 2016 година

Wonder Woman, 1975 и 2016 година

Doctor Strange, 1978 и 2016 година

Captain America, 1990 и 2016 година

Robocop, 1987 и 2014 година

Nick Fury, 1998 и 2012 година

The Flash, 1990 и 2016 година

Supergirl, 1984 и 2015 година

Daredevil, 2003 и 2016 година

Fantastic Four, 1994 и 2015 година

Извор: Bored Panda