[Галерија] Суперхерои, принцези и животинки – маскирани деца го одбележаа Денот на шегата во Скопје

Во најразлични земји од светот Денот на шегата секоја година се слави на 1 април. Децата вообичаено на овој ден се маскираат во градинките и училиштата, а се одржуваат и маскенбали на плоштадите низ градови.

Денеска размрдано беше и на плоштадот „Македонија“ во Скопје, каде училишни групи, но и помали деца со своите родители прошетаа низ централното подрачје и покрај тоа што годинава немаше централна прослава за овој ден.

Во продолжение погледнете ги дел од маските.

Мартин Колоски