[Галерија] Студентскиот пленум против давачките за ИКСА

Студентскиот пленум на Природно-математичкиот факултет објави серија духовити слики во кои ја критикува задолжителната наплата на давачките за информативни, културни и спортски активности, кои секој студент на УКИМ го чинат по 750 денари секоја година.

„Секоја година 20% од парите кои што се плаќаат за ИИКСА , која воедно е облигаторна, одат на сметка на СПУКМ. Од минатата година СПУКМ е мртов. Каде одат парите кои секоја година се даваат oд илјадници студенти? Нешто е труло во распределбата на пари“, велат од Студентскиот пленум на ПМФ:

i-1

i-10

i-11

i-12

i-2

i-3

i-4

i-5

i-7

i-8