[Галерија] Студентски марш во Лондон

Со слоганот „Бесплатно образование, без такси. Без мерки за штедење. Без долг“, илјадници студенти вчера маршираа низ улиците на Лондон. Крајната цел на маршот беше Парламентот, каде што група од студентите што маршираа предизвика нереди, при што полицијата мораше да интервенира.

[Галерија] Студентски марш во Лондон

Маршот беше организиран од Националната кампања за такси и мерки за штедење, Студентското собрание против штедењето, со поддршка од Националната унија на студенти.

Овој потег претставуваше ескалација на отпорот против владината програма која планира зголемување на школарините и нови мерки за штедење во високото образование.

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

[Галерија] Студентски марш во Лондон

Извор