[Галерија] Стиловите на познати филмски режисери претставени како куќи

Италијанскиот дизајнер и графички уметник Federico Babina во својата последна серија илустрации, наречена „Archidirector“, ги претставува стиловите на познати филмски режисери како куќи – од Емир Кустурица до Lars Von Trier, куќите добиваат форми комплементарни на визуелниот стил и идентитет на секој режисер.

fedba-1 fedba-10 fedba-11 fedba-12 fedba-13 fedba-14 fedba-15 fedba-16 fedba-17 fedba-18 fedba-19 fedba-2 fedba-20

fedba-21 fedba-22 fedba-23 fedba-24 fedba-25 fedba-26 fedba-27 fedba-3 fedba-4 fedba-5 fedba-6 fedba-7 fedba-8 fedba-9