[Галерија] Стари уметнички слики прават селфи

Данската уметничка директорка, Оливија Мус решила да стави нов акцент на стари уметнички дела така што пред нив става паметен телефон пред нивните лица да изгледа како да прават селфи.

„Првата таква фотографија ја направив од забава и ми се допадна како едноставна работа може целосно да го смени карактерот на сликата. Посетувањето музеј од тогаш знае да биде инспиративно како што беше за мене“, вели Мус.

[Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи

[Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи

 

[Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи

[Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи [Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи

[Галерија] Стари уметнички слики коишто прават селфи

Извор: Huffington Post