[Галерија] „Спуштањето“ од „Гластонбери“ низ фотографии

177.000 луѓе присуствуваа на годинешното издание на британскиот фестивал „Гластонбери“, кој се смета за еден од најважните светски музички настани секоја година. Додека започнува процесот на чистењето на локациите и демонтирањето на кампот и бројните бини, кој ќе трае шест недели, еве серија фотографии кои ја доловуваат атмосферата на крајот на овој мегафестивал:

gl-1

gl-10

gl-14

gl-15

gl-16

gl-17

gl-18

gl-2

gl-3

gl-4

gl-5

gl-6

gl-7

gl-8

gl-9