[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Оддалеку, оваа формација во шумата изгледа како камара од дрва за огрев. 

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Но, погледот одблиску открива некакви линии на страните 

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Купот дрва е всушност камуфлирана дрвена куќичка, а линиите се отвори за нејзините прозорци. 

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Дизајнерот Piet Hein Eek ја изработи оваа несекојдневна шумска куќичка на барање на холандскиот музичар Hans Liberg (на сликата), кој сакал музичко студио во природа.

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Во куќичката има многу природно светло, што заедно со тишината и погледот кон шумата, ја прави совршено креативно музичко катче.

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

 

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

[Галерија] Совршенство од дизајн во шумата

Извор