[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

Откако со години ги фотографираше животите на Ромите, чешкиот фотограф Џозеф Куделка застана пред тенковите за време на инвазијата во Чехословачка од 1968 година. Тој успеа да ги прошверцува фотографиите низ целиот свет, а тој прибегна во Велика Британија.

 

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

[Галерија] Советската инвазија во Чехословачка

Извор: The Guardian