[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

Дупки на тротоарите, расипани светилки, нефункционални телефонски говорници. Но и овие предмети, со малку имагинација и многу креативност може да се разубават и да потсетат дека јавните простори им припаѓаат на сите граѓани.

[Галерија]Со креативност до поубави јавни просториВо екот на Летната МОФ академија, средношколците добија можност да ги „поправат“ предметите во Извидничкиот камп во Охрид. Ова е дел од тоа што беше сработено во текот на петтдневното дружење во кампот.

1. Стара говорница

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

2.Светилката во кампот

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

IMG_6456

3. Идеја за скршениот тротоар

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

4. Срце

IMG_6467

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

5. Столпчиња

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

 

6. Што ви пречи?

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори

[Галерија]Со креативност до поубави јавни простори