[Галерија] Слики направени на рециклирано дрво

Уметницата Kimera Wachna веќе одреден период изработува слики на рециклирано дрво, откако пред пет месеци се одлучила да ја напушти работата во канцеларија, за која вели дека и била здодевна. Како материјали најчесто користи остатоци од изгорени дрва или паднати гранки.

„Сакам да работам со мали слики, тие создаваат интимно искуство помеѓу мене и природниот свет. Научив да го ценам занаетчиството и да ги обожавам ситните работи во природата“, вели Wachna. Во продолжение, дел од нејзината работа: