[Галерија] Слики кои ја слават моќта на детската имагинација

Серијалот илустрации Super Shadows на уметникот Jason Ratliff ги прикажува сенките на деца како нивните омилени суперхерои.

„Сликата не е за суперхеројот. Сликата ги прикажува детската имагинација и потенцијал. Сака да покаже како едно дете може да биде сé што ќе посака. Човекот со наметката само помага да се претстават тие аспирации – херојот во кој се огледуваат или сакаат да станат еден ден“, вели Ratliff за својот проект.

Извор: Bored Panda