[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

Графичкиот дизајнер Зоран Кардула направил повеќе интересни редизајни на познати постери од Југославија објавени на сајтот Boredpanda.

„Југославија беше позната по развиената индустрија и многу успешни брендови и затоа направив редизајн на повеќе логоа. Се обидов да направам нешто модерно, софистицирано но и нешто што ќе ги содржи повеќето важни и препознатливи елементи на брендот. За жал, многу од фабриките денес не постојат. Би сакал да ви го претставам високо-развиениот дизајн од тоа време“, вели дизајнерот за Boredpanda.

Во продолжение погледнете го редизајнот на југо-постерите.

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн

Сите постери погледнете ги на следниот линк.

Извор: Boredpanda