[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

Македонскиот графички дизајнер Зоран Кардула го објави вториот дел од своите редизајни на познати постери од Југославија, на сајтот „Bored Panda“.

Tој вели дека е среќен поради големиот интерес за неговите редизајни, како и за тоа што со нив успеал да ги врати добрите сеќавања на илјадници жители на Југославија кои „беа среќни со мали нешта“.

Прочитајте го и интервјуто што Зоран Кардула го даде за Радио МОФ пред неколку недели. .

Галеријата со новите редизајни проследете ја во продолжение:

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

[Галерија] Славата на југословенскиот дизајн (2)

Сите постери погледнете ги на Boredpanda.