[Галерија] Што оставија бегалците во Кале зад себе

Многу лични работи се оставени по неодамнешното уништен бегалскиот камп. Француските власти брзо го испразнија кампот, па луѓето ги понесоа само оние работи што можеле да ги земат, оставајќи многу предмети зад себе. Во кампот наречен „Џунгла“, се проценува дека живееле од 6 до 8 илјади мажи, жени и деца, од кои повеќето доаѓаат од Авганистан, Судан и Еритреа. Нивната главна дестинација е Велика Британија. Тие со автобуси беа распоредени во различни прифатни центри во Франција. Во продолжение, погледнете ја галеријата: