[Галерија] Што не е 8-ми март?

Невладината организација Акција Здруженска објави „мемиња“ со пораки кои едуцираат за вистинското значење на Денот на жената, со потсетување на низа погрешни толкувања за овој празник.

Преку дизајнираните пораки, активистките на Акција Здруженска посветуваат внимание на сè уште актуелните проблеми на жените во поглед на остварувањето родова рамноправност и акцентираат повеќе ужасни факти за подреденоста на жените современиот патријархат, пишува порталот Окно.