[Галерија] Сатирични стрипови кои ја исмеваат реалноста на современото општество

Двајца романски илустратори повеќе од 30 години  цртаат стрипови, преку кои го искажуваат својот став за секојдневните проблеми и појави во општеството на сатиричен начин.

Илустраторите познати како Петри и Крисан студирале на Академијата за уметности во Букурешт. Имаат освоено повеќе од 100 награди во 24 земји.

Иако нивната работа е признаена од уметничката заедница и имаат освоено многу награди, велат дека нивната главна цел е да свртат внимание кон чувствителни теми.

Извор: Bored Panda