[Галерија] Сатира и критика на секојдневието во Вевчани – Василичарите вечерва ги палат маските

Стотина маски и илјадници домашни и странски гости деновиве го исполнија Вевчани. И годинава на карневалот преовладуваше препознатливиот сатиричен хумор и критиката на секојдневието.

Мнифестацијата стара 14 века, годинава се одржува под мотото „Напрај се василичар“. По вчерашното дефиле и василичарското оро, денеска карневалот ќе заврши со палење на маските, кое го симболизира бркањето на лошото од изминатата година.

Во продолжение, погледнете ја галеријата со фотографии од Вевчанскиот карневал на Кристина Затуровска: