[Галерија] Реката Пена се дави во отпад

Загадувањето на животната средина предизвикано од човекот, а како еден од најголемите проблеми во Тетово, не ја поштеди ниту реката реката Пена. Наместо чиста планинска вода во речното корито има многу отпад, од пластика па се до стари уреди за домаќинство и рушевини. Во изминатиот период и бројните се голема закана за реката и нејзиниот растителен и животински свет.

-Заради тоа редно време е да се стави големо СТОП и да се подигне свеста и моралот кај луѓето да го зачуваме она што е наше. Реката Пена мора да да биде вистински тетовски бисер и да се врати нејзиниот сјај“, порачуваат членовите на Медиа арт клубот од Тетово кои преку фотографии алармираат за проблемот.

Изработено од: Сашка Димитриевска, Мартина Трајковска, Верица Ончевска, Јована Милошевска и Николина Тануркова од Медиа/арт клуб Тетово